TeamBeelden®

De Kracht van Klei – Workshop voor Team Ontwikkeling

In deze workshop staat het team en de teamkwaliteiten centraal. Door het gezamenlijk maken van een kunstwerk in klei, laat een team zich in zijn meest natuurlijke vorm zien. Zodra de leden van een groep met de handen in de klei zitten, worden zij teruggeworpen op hun meest intrinsieke kwaliteiten. Aangeleerde vaardigheden verdwijnen naar de achtergrond en zo wordt de natuurlijke dynamiek van het team blootgelegd. Wanneer een groep kan werken vanuit de intrinsiek aanwezige kwaliteiten, komt dit ten goede aan de teamontwikkeling en zal de teamprestatie verbeteren.

Het doel van deze workshop:

  • Het maken van een gezamenlijk kunstwerk van klei dat kan dienen als een letterlijke verbeelding van de visie en missie van het team. Het voltooide kunstwerk zal een prominente plaats op de werkplek krijgen als een tastbare herinnering aan een leuke én nuttige dag.
  • Gedurende de vervaardiging van het Kunstwerk wordt het team geobserveerd. Er wordt o.a. gelet op de verschillende teamrollen, de onderlinge communicatie, en het groeps- en individuele gedrag. Aan het eind wordt het geobserveerde teruggegeven en op deze manier krijgt het team een spiegel voorgehouden waarbij de nadruk ligt op de aanwezige kwaliteiten om die op de eigen werkplek vervolgens zo optimaal mogelijk te benutten.

Kunst en psychologie komen samen

Vanuit mijn achtergrond als sociaal- en organisatiepsycholoog, mijn jarenlange ervaring als organisatietrainer en groepsbegeleider én als praktiserend en lesgevend kunstenaar, laat ik twee werelden samenkomen om op een unieke manier de Kracht van Klei tot z’n recht te laten komen en zo een bijdrage te leveren aan Team Ontwikkeling.

Neem contact op

Heb je interesse in een leuke, leerzame én creatieve workshop en wil je tegelijkertijd een gedegen teamobservatie- en analyse die je teamprestaties zullen spiegelen en verbeteren, vraag dan naar de mogelijkheden voor je eigen team.

Deelnemende teams van o.a.

  • On Lime

  • Quore Capital

  • Veerstichting